HASZNÁLJON FÜRJTOJÁST!
A japán fürj és a fürjtojás fogyasztásának egészségügyi kockázata nulla! Ismeretlen fogalom a szalmonella és az étellel szembeni allergiás roham!
Fürj - A jövő baromfija
A kifejlett példányok tömege 130 gramm körüli. Legismertebbek a vadszínezetűek, a foltos - tarka, barna és fehér színűek. Évente 280 - 320 db tojást termelnek.
A fürjtojás a reformkonyha kedvelt élelmiszere. Minden elkészíthető belőle ami a tyúktojásból, azonban fogyasztása sokkal egészségesebb. A fürj húsa is fogyasztható, sütve vagy főve, íze a fácánhúséhoz hasonló.
Fürjtojás - életelixír:
Egyes természetgyógyászok életelixírként emlegetik.
A fürjtojás tápértéke meghaladja a tyúktojásét, magasabb a protein - zsír és vitamin tartalma. Diétás és orvosilag is javallott.
Elsősorban az idegrendszerre, a szexuális teljesítőképességre, de a szív és tüdőbetegségek, asztma, idegkimerültség esetében is kedvező hatással van.
" Kicsi tojás ami naggyá tehet"
Afrodiziákum jellegéről, férfiasságot segítő hatásáról már sokan hallottak.
Szakemberek szerint a tyúktojáshoz képest 5x több foszfort, 7,5x több vasat, 6x több B1 és 15x több B2 vitamint és jelentős mennyiségben A, B, C, D, E vitaminokat, kalciumot, ként, káliumot és cinket tartalmaz. Javítja az emésztést, szabályozza a gyomorsav termelést, erősíti a szervezetet és nagyon egészséges.
Pozitív hatással van a vesebetegségek gyógyításában, energianövelő hatása van a szülés előtti és utáni időszakban, valamint sebészeti beavatkozások, sugárkezelések után is.
A fürjtojássárgáját kopaszodás ellen és arcpakolásként is használják. Magas aminosav koncentrációja gyógyítólag hat az emberi szervezetre. A tojásokat folyamatosan kell fogyasztani, hogy megelőzzük illetve kezeljük a betegségeket. A fürjtojás feleannyi koleszterint tartalmaz, mint a tyúktojás. Nyersen fogyasztva a leghatásosabb.